Zonnehof 10 worden stadsvilla’s

Geplaatst op: 28 januari 2016

Het op dit moment door de GGD en de RAVU in gebruik zijnde gebouw aan de Zonnehof 10 in Amersfoort wordt in de toekomst getransformeerd naar herenhuizen. De gemeente Amersfoort heeft aangegeven  het omzetten naar een woningbouwbestemming te omarmen. LATEI en Heilijgers ontwikkelen hier straks 12prachtige stadsvilla’s. AG Nova Architecten, eveneens uit Amersfoort, heeft het ontwerp gemaakt van de aanpassing van het huidige gebouw en de nieuwbouw die wordt toegevoegd.

De stadsvilla’s die aan de Zonnehof komen zijn niet de enige verandering aan de Zonnehof. In het leegstaande gebouw van de voormalige stadsbibliotheek komen appartementen en voor het binnengebied zijn prachtige plannen gemaakt om te transformeren naar een stadsparkje. Zonnehof 10 sluit hier dan ook prima op aan. De grote woningen van 180-240 m2, met de mogelijkheid voor een combinatie van wonen en werken, liggen straks prachtig aan het park. De woningen krijgen allemaal een grote tuin, een garage en een carport.

LATEI/Heilijgers en de gemeente zijn op dit moment in gesprek met de huidige huurders om te kijken naar een nieuwe locatie voor de GGD en de RAVU, de ambulancedienst. Afhankelijk van de gesprekken met de huidige huurders zal een planning gemaakt worden voor de ontwikkeling. In de tussentijd kunnen mensen die interesse hebben in deze grote stadsvilla’s hun gegevens achterlaten op info@latei.nl.