Woningbouw op de Bijenvlucht in Hoevelaken

Geplaatst op: 10 juli 2015

Op het bedrijventerrein Horsbeek, aan de Bijenvlucht in Hoevelaken, staan nu nog twee bedrijfsgebouwen maar hier komt verandering in. Voor deze locatie hebben LATEI en Aalberts Ontwikkeling een plan gemaakt voor woningbouw. De twee bedrijfsgebouwen worden gesloopt en maken plaats voor 66 woningen in verschillende prijscategorieën.

Het plan is ontworpen door Mulleners+Mulleners architecten en bestaat uit 52 rijwoningen waarvan 14 in het goedkope segment en 14 twee-onder-een-kap woningen. De ontwikkelaars Aalberts Ontwikkeling en LATEI hebben het plan tijdens een inloopbijeenkomst op 8 juli aan de direct omwonenden gepresenteerd. Naast het feit dat de gemeente enthousiast was toen de ontwikkelcombinatie met de plannen voor verandering van deze locatie bij de gemeente kwam, zijn ook de omwonenden zeer positief.

Naar verwachting zal het nieuwe ontwerpbestemmingsplan in september ter inzage gelegd worden. Eind 2015 zal de gemeenteraad naar verwachting een beslissing nemen over het bestemmingsplan. De bouw van de woningen zal in de tweede helft van 2016 starten.

Aalberts is als familiebedrijf met ruim 100 medewerkers vanuit vestigingen in Loosdrecht en Zeist actief als ontwikkelende bouwer. LATEI is een bijzondere ontwikkelaar met reeds 25 jaar ervaring. De eindgebruiker staat centraal en samen mogelijkheden zien is het motto. Beide partijen werken momenteel al samen bij het woningbouwproject Mijn Eigen Straat in Veenendaal.