Op Zuid

Geplaatst op: 16 november 2017

De 34 woningen van Op Zuid liggen in het gebied de Heijhorst Zuid, op het terrein van de voormalige Kwekerij Stuivenberg in Scherpenzeel. Op Zuid wordt een prachtig leefgebied met voldoende parkeerplaatsen, groen en water.

Het concept stedenbouwkundig plan bevat 34 woningen in verschillende prijscategorieën en typen. Rug-aan-rug woningen, rij- en hoekwoningen, twee onder een kapwoningen en vrijstaande woningen.

 

Concept Stedenbouwkundig plan Op Zuid Scherpenzeel

Scherpenzeel
Scherpenzeel is een karakteristiek, groen dorp dat ligt in het uiterste zuidwesten van de Gelderse Vallei. Scherpenzeel ligt zeer gunstig in het midden van Nederland en grenst aan de gemeenten Woudenberg, Renswoude en Barneveld. Scherpenzeel heeft een gezellige dorpskern met goede winkelvoorzieningen en prachtige historische gebouwen, zoals kasteel Huize Scherpenzeel en het Koetshuis.

Samen ontwikkelen
Op Zuid ontwikkelen wij samen met de consument. Alleen door met potentiële bewoners van Op Zuid in gesprek te gaan kunnen we achterhalen wat de woonwensen zijn en ontwikkelen wat de kopers willen.

Door middel van een uitgebreide online enquête vragen wij geïnteresseerden vanaf het eerste uur naar hun woonwensen.
Maar we gaan veel verder dan dat! Zo organiseren wij een workshop waarbij geïnteresseerden de kans krijgen om hun woonwensen aan te geven door te discussiëren in groepjes. In de workshop worden o.a. de architectuur, het materiaal, de plattegronden en opties gepresenteerd en besproken.

Na de workshop worden de woonwensen zoveel als mogelijk in het ontwerp verwerkt.

Op Zuid is een project van Kelderman Bouw en LATEI.