Ondertekening overeenkomst Veld 3 Schuytgraaf Arhem, duurzame buurt

Geplaatst op: 1 juli 2016

DSC_7196Op donderdag 30 juni hebben de heer Elfrink, wethouder, de heer De Jong, directeur Heijmans en de heer Poot, directeur LATEI, de overeenkomst voor 73 woningen in veld 3 in Schuytgraaf getekend. Hiermee is het startsein gegeven voor veld 3, een nieuwe buurt waar je duurzaam kunt wonen.

Veld 3 ligt in het noordelijk deel van Schuytgraaf. Het is een prachtige plek, gedeeltelijk gelegen aan bos en water. Deze eerste ontwikkeling van veld 3,  van Heijmans en LATEI, bestaat uit 73 ,  tussen-, hoek- en twee onder een kapwoningen, waarvan een groot deel met Energie Prestatie Coefficient (EPC) 0. Dit is een stuk duurzamer dan de 0,4 die geldt voor nieuwbouwwoningen in het bouwbesluit.

Samen ontwikkelen
Naast dat de woningen duurzaam zijn, zal deze ontwikkeling ook anders verlopen dan bij andere nieuwbouwprojecten. Door middel van enquêtes en workshops worden potentiële kopers betrokken bij het ontwikkelen van de woningen. De architectuurstijl, de gevelindeling en de plattegronden worden bijvoorbeeld tijdens de workshops besproken en gemaakt.  Met de potentiële kopers en alle belanghebbende partijen zoals de gemeente, het ontwikkelbedrijf en de stedenbouwkundige wordt zo een voor de toekomstige bewoners optimaal resultaat gemaakt.

Circulaire economie
De duurzame buurt in Schuytgraaf past goed binnen het gedachten goed van de zogenaamde  circulaire economie. Zo wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van recyclebare materialen, zonne-energie, CO2 absorberende bestrating en led-straatverlichting.