LEBO en LATEI tekenen op de PROVADA een overeenkomst met Lidl

Geplaatst op: 7 juni 2018

Lidl Nederland GmbH heeft vandaag op de Provada een intentieovereenkomst getekend met Ontwikkelcombinatie Nieuw-West BV -een samenwerking tussen LEBO Vastgoed en LATEI- voor de aankoop van ca. 4.000 m² commerciële ruimte in Blok C aan het Osdorpplein in Centrum Amsterdam Nieuw-West.

Blok C maakt deel uit van de transformatie van Winkelcentrum Osdorpplein tot het hoofdwinkelcentrum en Kloppend Hart van Amsterdam Nieuw-West, een verzorgingsgebied met 150.000 inwoners, dat de komende 25 jaar door zal groeien naar een kwart miljoen. Blok C heeft in deze ontwikkeling een centrale positie. Het programma van Blok C voorziet in ca. 171 appartementen in diverse categorieën, ca. 6.000 m² commerciële ruimten en ca. 221 parkeerplaatsen. Naast de 4.000 m² commerciële ruimte op de begane grond die de Lidl koopt bestaat het plan uit 2.000 m² commerciële ruimten op de eerste verdieping voor winkelruimten.

 

LEBO en LATEI tekenen op de PROVADA een overeenkomst met Lidl.

 

LATEI draagt zorg voor de ontwikkeling van het project en LEBO zal de 171 appartementen in eigen portefeuille nemen. De architect is Jan Poolen van ZEEP architects and urban designers. LEBO heeft zich laten adviseren door Inveniam BV en Abeco Vastgoedadvies. SBB Bouwgroep B.V. zal de bouw van Blok C realiseren. De start van de bouw zal binnenkort plaatsvinden.

Lidl Nederland is onderdeel van de Schwarz-ondernemersgroep, één van de grootste netwerken van supermarkten binnen Europa met ruim 10.000 Lidl-filialen in bijna 30 landen. In Nederland heeft Lidl inmiddels ruim 400 filialen. De aankoop van 4.000 m² winkelruimte in Blok C past in de strategie die onder andere is gericht op expansie in stedelijke gebieden.

LEBO Vastgoed heeft volgens directeur Henk van Teeffelen, in de transformatie van het Osdorpplein tot het hoofdwinkelcentrum van Nieuw-West, een belangrijke voortrekkersrol. ‘Niet alleen vanwege de centrale positie die onze bouwblokken innemen in het nieuwe stadshart, maar ook vanwege onze binding met Nieuw West. LEBO is als betrókken vastgoedbedrijf in Amsterdam Nieuw-West al meer dan 50 jaar actief. We kennen de wijk en realiseren ons daarom eens temeer hoe belangrijk het is om de stad te blijven vernieuwen en ook voor nieuwe doelgroepen aantrekkelijk te maken. Jonge professionals, bedrijven die nu al volop bezig zijn Nieuw-West te ontdekken. Zodat ook zij de nodige kwaliteit en attractiviteit vinden om hier te gaan wonen, winkelen en te verblijven. Reden waarom we blijven investeren in Nieuw-West.

LATEI is een stichting met een maatschappelijke doelstelling en 25 jaar ervaring. LATEI ontwikkelt met, in plaats van voor de klant, en neemt daarbij graag de regie van het proces in handen. Van binnenstedelijk gebied tot uitleglocatie, van woningbouw tot maatschappelijke voorziening en van nieuwe ontwikkeling tot functietransformatie. ‘Samen’ is daarbij het sleutelwoord. Samen met gemeenten, woningcorporaties, collega-ontwikkelaars, partners en potentiële kopers. Maar ook samen met het team van LATEI.