LATEI steunt de Voedselbank Amersfoort

Geplaatst op: 4 december 2017

Op maandag 4 december mocht Annita van Nieuwenhuizen, bedrijfsleider bij Voedselbank Amersfoort, een cheque  van LATEI uit Amersfoort in ontvangst nemen. LATEI doneert een jaar lang elke maand een vast bedrag aan de Voedselbank Amersfoort, speciaal bedoeld voor het aanschaffen van houdbare producten.

“Uit het AD vernamen wij dat Voedselbank Amersfoort bijna door haar voorraad houdbare producten heen was”, aldus Ard de Jong, directeur van LATEI. “Een niet te verteren situatie waarop snel gereageerd moest worden.”  Voedselbank Amersfoort heeft een continue stroom aan producten nodig om elke week circa 500 voedselpakketten uit te kunnen delen aan haar klanten. Verse producten komen voldoende binnen, maar dat geldt niet voor houdbare producten. Annita van Nieuwenhuizen: “Met alleen de supermarktacties redden we het niet en we zijn dan ook altijd enorm blij met sponsors die ons willen helpen de voorraden aan te vullen. Met financiële donaties kunnen we zelf díe producten kopen waar de meeste behoefte aan is. Kortom: een superactie van LATEI!”

LATEI is een stichting met een maatschappelijke doelstelling en is nauw betrokken bij de leefomgeving waarin zij werkt. Daarom vindt zij het ook van belang om als organisatie hier fysiek een steentje aan bij te dragen. Zo mochten zij vandaag met veel plezier meehelpen om voedselpakketten te vullen die de Voedselbank wekelijks haar klanten aanbiedt.

Jaarlijks geeft LATEI aan een of meerdere goede doelen een donatie in plaats van het versturen van kerstkaarten en relatiegeschenken. Eerder mochten onder andere Voedselbank Veenendaal,  Goede doelen Santa Run Veenendaal,  Lichtjes voor Water Amersfoort en Dorcas een donatie van LATEI ontvangen.