LATEI BV en De Smalle Akker BV verkopen winkelcentrum Veenendaal-oost aan Lidl Nederland GmbH

Geplaatst op: 7 juni 2018

LATEI BV en De Smalle Akker BV hebben dinsdag 5 juni  jl. op de Provada de koopovereenkomst getekend met Lidl Nederland GmbH, voor de verkoop van de grond voor de nieuwbouw van het wijkwinkelcentrum Veenendaal-oost. Lidl ontwikkelt en realiseert hier ruim 5.000 m2 retail in combinatie met 44 appartementen.

Op de kop van de Brink in Buurtstede – het centrale wijkdeel –  komt het winkelcentrum Veenendaal-oost. Het omvat twee supermarkten met een aantal kleinere winkels en daarboven circa 44 appartementen. De bouw van dit project zal starten in de zomer 2018. Dit project is een mooi voorbeeld van de ambities van Lidl Projectontwikkeling om te investeren in supermarkten, woningen en parkeren in en rondom haar winkels.

Met de plannen voor Veenendaal-oost heeft Veenendaal de groei voor de toekomst een plek gegeven. Als eerste is Buurtstede gepland en gebouwd. Deze wijk is uitgegroeid tot een verrassende woonwijk met woningen en de nodige voorzieningen. Verschillende deelgebieden, buurten en architectuurstijlen geven een levendig beeld. Het is een gewilde woonwijk, zeker voor gezinnen met kinderen.

Lidl Nederland is onderdeel van de Schwarz-ondernemersgroep, één van de grootste netwerken van supermarkten binnen Europa met ruim 10.000 Lidl-filialen in bijna 30 landen. In Nederland heeft Lidl inmiddels ruim 400 filialen. De aankoop van 5.000 m² winkelruimte in Veenendaal-oost past in de strategie die onder andere is gericht op expansie in stedelijke gebieden.

LATEI is een stichting met een maatschappelijke doelstelling en 25 jaar ervaring. LATEI ontwikkelt met, in plaats van voor de klant, en neemt daarbij graag de regie van het proces in handen. Van binnenstedelijk gebied tot uitleglocatie, van woningbouw tot maatschappelijke voorziening en van nieuwe ontwikkeling tot functietransformatie. ‘Samen’ is daarbij het sleutelwoord. Samen met gemeenten, woningcorporaties, collega-ontwikkelaars, partners en potentiële kopers. Maar ook samen met het team van LATEI. Voor meer informatie: www.latei.nl

De Smalle Akker BV is een onderdeel van Van Elst Vastgoed BV. Van Elst Vastgoed BV heeft diverse eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsonroerendgoed in Veenendaal in de verhuur. Voor meer informatie: www.vevastgoed.nl