Hoogste punt Parelvliet Nieuwkoop bereikt

Geplaatst op: 29 maart 2015

De bouw van het project Parel Vliet heeft zijn hoogste punt bereikt. Reden voor “Pannenbier” voor de bouwvakkers van Vink Bouw die het complex bouwt. Volgens traditie wordt er op de bouw stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt. Zo ook bij de bouw van de appartementen in Parel Vliet.

Het project is het sluitstuk van de gebiedsontwikkeling De Vaartsche Hoek. Met het bereiken van het hoogste punt is hiervoor de laatste stap gezet.  Door de  tot nog toe milde winter heeft de bouw geen vertraging opgelopen en gaat de bouw volgens planning. De prognose voor oplevering is het einde van het 2e kwartaal van 2015.              
IMG_2435
Project Parel Vliet

Het project Parel Vliet bestaat uit 38 appartementen, gelegen aan een groen park, achter de dijk in Nieuwkoop. Bij de ontwikkeling van de woningen hebben geïnteresseerden kunnen meedenken in het ontwikkelproces. Zowel in openbare ruimten als in de plattegronden is door middel van workshops input gegeven. Hieruit zijn 8 verschillende typen woningen ontstaan. Onder de appartementen komt een parkeergarage voor de bewoners, hierdoor blijft het groene karakter van het park behouden. De appartementen hebben een ruim balkon aan de zonkant, met uitzicht over het park. Alle appartementen zijn verkocht.

Vaartsche Hoek

Met de komende oplevering van  het project Parel Vliet nadert de realisatie van het  herstructueringsproject De Vaartsche Hoek zijn voltooiing. De VOF Achterweg, de ontwikkelingscombinatie bestaande uit Woningstichting Nieuwkoop en LATEI, realiseert hiermee een waardevolle uitbreiding van het gebied langs de Achterweg, dicht bij het oude centrum van Nieuwkoop.Vaartsche Hoek bestaat uit circa 250 koop- en huurwoningen met in het hart van het gebied een gecombineerd woon- & voorzieningencentrum Kaleidoskoop. Hierin zijn de bibliotheek, Woningstichting Nieuwkoop, het servicepluspunt, Wijdezorg en Stichting Kultuurhus Nieuwkoop gevestigd.