Hoogste punt Kop van het Gildenkwartier

Geplaatst op: 5 november 2015

DP1140504e voorbijganger zal het niet onopgemerkt zijn gebleven. Eind vorig is Van Bekkum van start gegaan met de werkzaamheden. Nu, bijna een jaar na de start van de bouw is het hoogste punt bereikt van het nieuwbouwproject Kop van het Gildenkwartier, gelegen aan de Eem in de historische binnenstad van Amersfoort.

Kop van het Gildenkwartier

Het project is ontwikkeld door LATEI en bevat een appartementengebouw van 75 sociale huurwoningen, 14 grondgebonden koopwoningen en de restauratie van het voormalig benzinestationnetje tot bedrijfsruimte. Sinds mei zijn de bedrijfruimten al in bedrijf door IJssalon Vitelli en het Havenbedrijf.

Het appartementencomplex is van woningcorporatie de Alliantie. De huurwoningen vallen onder de sociale huurcategorie. Alle appartementen hebben een parkeerplek in de ondergrondse garage.  Met de bouw van dit complex wordt een betaalbare woning in de binnenstad  van Amersfoort voor een ieder bereikbaar. De woningen zullen via woningnet worden aangeboden, www.woningneteemvallei.nl. Zaak is wel dat men staat ingeschreven als woningzoekende om hiervoor in aanmerking te komen.

De verwachte oplevering van het  project is tweede kwartaal 2016.

Wonen in Kop van het Gildenkwartier betekent prettig wonen in een mooie waterrijke omgeving, in het centrum van Amersfoort, met alle voorzieningen om de hoek.