Grote interesse Eemerald

Geplaatst op: 16 november 2016

Inmiddels hebben ruim 520 mensen zich ingeschreven als geïnteresseerden voor het project Eemerald, Amersfoort. (Voorheen Eemplein Blok 3) 270 Mensen hiervan hebben de enquête ingevuld. Wij hebben hierdoor een goed beeld van de potentiële kopers van de woningen in het plan en wat zij belangrijk vinden. Dit hebben we meegenomen in de uitwerking van het ontwerp van het gebouw.

Voorlopig ontwerp
Wij zijn druk bezig met het voorlopig ontwerp. Dit duurt langer dan gedacht omdat het uitwerken van de draagstructuur en het verwerken van de uitkomsten uit de enquête complexer blijkt dan verwacht. Op grond hiervan kunnen wij niet dit jaar in verkoop gaan.

Eemplein Blok 3 wordt Eemerald
De locatienaam Eemplein Blok 3 krijgt de nieuwe projectnaam Eemerald. Hierbij alvast een sneak preview.De potentiële koper kunnen ons vanaf nu ook volgen via Facebook. Binnenkort zullen wij ook de nieuwe website voor Eemerald lanceren.

Plint
De plint van het gebouw zal bestaan uit deels commerciële ruimte en deels stadsruimte. Om de ‘regels’ voor de stadsruimte te bepalen zijn de ontwikkelaars druk bezig met brainstormsessies. Er wordt gekeken naar de behoefte in de stad en op welke manier wij op deze locatie invulling kunnen geven aan deze behoefte.

Verzelfstandiging Heilijgers
Onze partner in het plan, Heilijgers, is verzelfstandigd. De aandelen zijn overgedragen aan  directievoorzitter Rob Jansen en  directeur projectontwikkeling Arjan van Asselt, welke gezamenlijk de directie zullen vormen. Heilijgers is al meer dan honderd jaar actief in de bouwwereld en maakte sinds 1998 deel uit van BAM. De onderneming heeft Midden-Nederland en de Randstad als belangrijkste werkgebied met als voornaamste activiteiten projectontwikkeling, bouw, renovatie, onderhoud en vastgoedbeheer. De verzelfstandiging biedt Heilijgers mogelijkheden voor verdere groei.