Feestelijke start bouw nieuwbouwproject ViaNova in Schuytgraaf Arnhem

Geplaatst op: 9 maart 2018

Met een druk op de rode knop gaven wethouder Elfrink van de gemeente Arnhem en twee kopers donderdag 8 maart het officiële startsein van het nieuwbouwproject ViaNova. De feestelijke start bouw was voor de toekomstige bewoners extra leuk, zij mochten zelf een stukje van hun eigen huis metselen.

LATEI en Heijmans Vastgoed ontwikkelde samen met de (potentiële) kopers de 73 energie neutrale (EPC-0) woningen van ViaNova. Wethouder Elfrink vertelde in zijn speech over de geschiedenis van Schuytgraaf, waar de eerste bewoners van Arnhem woonde, en feliciteerde de toekomstige bewoners met de koop van de duurzame woningen in ViaNova.

ViaNova is ontwikkeld voor én door bewoners. LATEI en Heijmans Vastgoed werkten samen met de architect en de toekomstige bewoners aan de invulling van het project. De enquête gaf inzicht in hoe men graag wil wonen en wat belangrijk is voor huizenkopers. Tijdens de workshop werd de uitstraling, architectuur, indeling en opties van de woningen maar ook duurzaamheid en het wonen in de buurt besproken. De kopers konden kiezen uit tussenwoningen, hoekwoningen en twee onder een kapwoningen. Een deel van het project bestaat uit vrije sector huurwoningen.

De woningen zijn zó gepositioneerd dat de zonligging ideaal is. De zongerichte daken zijn voorzien van zonnepanelen en bij enkele woningen zijn aan de zonzijde luiken geplaatst. Die houden ’s zomers het zonlicht buiten en ’s winters de warmte binnen. Een ideale mix van comfort en duurzaamheid. ViaNova past met haar energiezuinige EPC-0 woningen goed in de duurzame buurt Locatie 3.0. Hier speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Dat betekent dat er niet alleen duurzame woningen worden gebouwd, maar dat de buurt zélf ook duurzaam is.

Voor meer informatie over het project ViaNova verwijzen wij u naar ons projectenwebsite www.vianovawonen.nl