BPD, LATEI en ParkBee starten samenwerking parkeergarage oud SNS-kantoor Amersfoort

Geplaatst op: 7 juni 2018

Optimaal gebruik maken van leegstaande vastgoedlocatie

Gebiedsontwikkelaar BPD en projectontwikkelaar LATEI, de eigenaren van het oude bankgebouw van SNS aan de Utrechtseweg in Amersfoort, hebben op de Provada een overeenkomst ondertekend met ParkBee voor de exploitatie van de parkeergarage onder het kantoorpand.

ParkBee, BPD en LATEI leggen daarmee de basis voor een waardevolle samenwerking om gezamenlijk te zorgen dat vastgoedlocaties verder worden benut.

Dick Boekhout, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Door de exploitatie van de parkeergarage door ParkBee kunnen de parkeerplaatsen tijdens de transformatie van het gebouw gewoon gebruikt worden. Deze parkeeroplossing is voor ons nieuw, dus we zijn erg benieuwd.”

Wouter de Bruijne, commercieel directeur van ParkBee: “Deze locatie biedt een mooie kans om aan de rand van de stad in Amersfoort een extra parkeerfaciliteit te bieden en een anders leegstaand gebouw in te zetten voor een maatschappelijk doel. We kijken ernaar uit om op deze locatie een eerste stap te zetten met BPD en LATEI om op basis daarvan samen meer oplossingen in mobiliteit te gaan bieden.”

vlnr Dick Boekhout – Wouter de Bruijne – Ard de Jong

Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 340.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 25 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland en Duitsland. In Frankrijk staat BPD in de top 10, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van Rabobank. Voor meer informatie: www.bpd.nl.

Over LATEI
LATEI is een stichting met een maatschappelijke doelstelling en 25 jaar ervaring. LATEI ontwikkelt met in plaats van voor de klant en neemt daarbij graag de regie van het proces in handen. Van binnenstedelijk gebied tot uitleglocatie, van woningbouw tot maatschappelijke voorziening en van nieuwe ontwikkeling tot functietransformatie. ‘Samen’ is daarbij het sleutelwoord. Samen met gemeenten, woningcorporaties, collega-ontwikkelaars, partners en potentiële kopers. Maar ook samen met het team van LATEI. Voor meer informatie: www.latei.nl.

Over ParkBee
ParkBee maakt private parkeerlocaties toegankelijk voor het grote publiek. Daarmee biedt ParkBee betaalbaar en gemakkelijk parkeren op toplocaties voor consumenten en extra inkomsten voor de gebouweigenaar. ParkBee is actief in Nederland met meer dan 75 locaties en Engeland, wekelijks komen er nieuwe parkeerlocaties bij. Voor meer informatie: www.parkbee.com