BPD en LATEI kopen oud bankgebouw in Amersfoort

Geplaatst op: 26 januari 2018

Amersfoort, 26 januari 2018 – Gebiedsontwikkelaar BPD en projectontwikkelaar LATEI hebben gezamenlijk het oude bankgebouw van SNS aan de Utrechtseweg in Amersfoort aangekocht. Het kantoorpand uit 1984 is gelegen in het levendige stadscentrum van Amersfoort en staat al jaren grotendeels leeg. BPD en LATEI onderzoeken de mogelijkheden om het gebouw te transformeren naar appartementen.

Het pand is goed bereikbaar met de auto en in de ondergrondse parkeergarage is ruimte voor 80 auto’s. Op de begane grond van het pand is het restaurant Sushi Koi gevestigd.

De Amersfoortse ontwikkelaars BPD en LATEI slaan de handen ineen voor de transformatie van de SNS bank. Op 23 januari jl. werd hiervoor de samenwerking getekend. Ard de Jong en Dick Boekhout beschrijven de samenwerking tussen BPD en LATEI als volgt: “Samen werken aan de stad met inzet van elkaars kennis en kunde, dat vormt de basis voor een succesvolle transformatie van het SNS gebouw.”

Over LATEI
LATEI is een stichting met een maatschappelijke doelstelling en 25 jaar ervaring. LATEI ontwikkelt met in plaats van voor de klant en neemt daarbij graag de regie van het proces in handen. Van binnenstedelijk gebied tot uitleglocatie, van woningbouw tot maatschappelijke voorziening en van nieuwe ontwikkeling tot functietransformatie. ‘Samen’ is daarbij het sleutelwoord. Samen met gemeenten, woningcorporaties, collega-ontwikkelaars, partners en potentiële kopers. Maar ook samen met het team van LATEI. Voor meer informatie: www.latei.nl

Over BPD 
BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 330.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van Rabobank. Voor meer informatie: www.bpd.nl