Amersfoort, Vathorst – De Hof

LATEI en Heijmans Bouw Amersfoort B.V. hebben samen met de initiatiefnemers van de zorgorganisaties Abrona en de Symfora groep hard gewerkt aan de realisatie van de 21 zorgappartementen met elk een privé badkamer. In “De Hof” wonen bewoners mensen met een autisme spectrum stoorni dies ouder zijn dan 16 jaar. Door de samenwerking tussen de ontwikkelingspsychiatrie (Symfora groep) en de verstandelijk gehandicaptenzorg (Abrona) is dit een uniek project in Amersfoort. De dagelijkse begeleiding is in handen van Abrona met aanvullende dienstverlening vanuit de Symfora groep. Deze zelfstandig onder begeleiding woningen vereisen specialisaties bij ontwikkeling en bouw.

De Hof is prachtig gelegen aan Het Lint. Een landelijke en rustieke locatie in het deelgebied De Velden in Vathorst. De Hof is een kleinschalig project met vijf woningen, dat door zijn vormgeving een bijzonder karakter gekregen heeft. De opstelling van de woningen lijkt op die van een Franse boerderij. De woningen staan in een hoefijzervorm opgesteld rond een gemeenschappelijk binnenterrein, dat wordt besloten door een poortgebouw.

In het poortgebouw zijn de garages opgenomen en daarnaast biedt het de mogelijkheid om overdekt de auto te parkeren. In de daklijnen en de gevels zitten elementen die karakteristiek zijn voor het project. De bergingen aan de tuinzijde en het materiaalgebruik roepen het rustieke gevoel van een boerderij op.

Opdrachtgever: LATEI Architect: Oplevering:

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?