Amersfoort, Vathorst – Centro Vida

Centro Vida, de Portugese naam voor centrum ligt in Velden 2 in de wijk Vathorst op nog geen honderd meter afstand van het toekomstige winkelcentrum, het cultureel centrum en het voortgezet onderwijs. In het project zijn 30 grondgebonden huurwoningen ontwikkeld. Ook zijn er 19 huurappartementen in een robuust en moderne stijl gerealiseerd. De combinatie van huur en koop zorgt voor een mengeling in de wijk, een doelstelling die in heel Vathorst voorop staat.

Naast de huurwoningen zijn er in dezelfde stijl ook nog 30 twee-onder-één-kapwoningen,30 drie-onder-één-kapwoningen en 18 vier-onder-één-kapwoningen. De architectuur wisselt per woningtype maar is toch verwant met elkaar, een kenmerk dat in het hele deelplan Velden 2 terug te vinden is. De woningen zijn geïnspireerd door de jaren ’30, wat te zien is aan klassieke elementen zoals de dakoverstekken en het gebruik van metselwerk. Daarnaast zijn ook Mediterrane kenmerken te herkennen zoals het kleurgebruik en de raampartijen.

Opdrachtgever: LATEI en de Alliantie Architect: A12 architecten (woningen) en Roeleveld Sikkens Architecten (appartementen) Oplevering: 2005

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Ard de Jong
Directeur ard.de.jong@latei.nl
033 - 460 55 10