Amersfoort , Vathorst – De Foortse Brug

In Varthorst ligt het project Foortse Brug iin het deelgebied Laak 1A, waar de Hollandse waterstadjes als referentie voor het stedenbouwkundig plan dienden. Grachten zijn dan ook een prominent element in dit deel van Vathorst. Een duurzaam project, architect Hans Kolhoff heeft een monument voor de toekomst gebouwd, de gebouwen staan hier niet 50 maar zeker 100 jaar. Tijdloze nieuwbouw, ontworpen door Babet Galis, Jessen Vollenweider uit Zwitserland, Brunhart Brunner Kranz Liechtenstein,Tobias Nöfer uit Berlijn, Molenaar & Van Winden en Van Manen, onder toezicht van Hans Kolhoff en West 8. Zij hebben alle architecten op dezelfde lijn gekregen met een geweldig resultaat. Veelzijdige woonvormen, ornamenten, Venetiaanse details, 4 torens die een baken vormen voor de stad en tijdloze architectuur. Kortom, een leefomgeving van hoge kwaliteti.

Het project bestaat uit verschillende deelgebieden en fasen:
Toren 38, De Pyloon: 42 appartementen en een parkeergarage onder maaiveld voor bergingen en 56 parkeerplaatsen, 35 eengezinskoopwoningen met gebouwde parkeerplaatsen en 15 koopappartementen met gebouwde parkeerplaatsen.
Toren 39, De Bascule: 28 appartementen en een parkeergarage onder maaiveld voor bergingen en 31 parkeerplaatsen, 29 eengezinskoopwoningen en 36 sociale koopappartementen met gebouwde parkeerplaatsen.
Blok 40, De Pijler: 160 appartementen en een parkeergarage onder maaiveld voor bergingen en 239 parkeerplaatsen.
Blok 41, Het Caisson: 84 appartementen en een parkeergarage onder maaiveld voor bergingen en 59 parkeerplaatsen
Blok 42, De Baluster:48 eengezinskoopwoningen met parkeren op het binnenterrein en 11 koopappartementen met parkeren op het binnenterrein.

De Foortse Brug is een samenwerking met de Alliantie en Heijmans.

Eens in je leven moet je over de grenzen van wat voor mogelijk was heenstappen, het resultaat hiervan is Foortse Brug, de nieuwe poort van de Randstad.

Opdrachtgever: LATEI, Heijmans en de Alliantie Architect: Hans Koolhof, West 8, Babet Galis, Jessen Vollenweider uit Zwitserland, Brunhart Brunner Kranz Liechtenstein,Tobias Nöfer uit Berlijn, Molenaar & Van Winden en Van Manen Oplevering: 2011

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?