In memoriam Erma van der Walt

Geplaatst op: 3 april 2018

Op vrijdag 30 maart hebben wij met verslagenheid kennis genomen van het overlijden van onze lieve en dappere collega Erma van der Walt. We hebben Erma leren kennen en waarderen als een gerespecteerde collega met een warm hart voor haar werk én collega’s.

Erma was de spil van ons bedrijf.  Ze ondersteunde de medewerkers, directie en RvC op alle fronten en was aanspreekpunt, zowel intern als extern. Erma was geliefd bij haar collega’s maar ook bij onze relaties.

In dankbare herinnering wat zij voor ons heeft betekend, zal Erma in onze gedachten blijven. Wij wensen de kinderen, familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. We zullen Erma missen.

Team LATEI

In verband met het afscheid van Erma zijn wij vrijdag 6 april gesloten.

Feestelijke start bouw nieuwbouwproject ViaNova in Schuytgraaf Arnhem

Geplaatst op: 9 maart 2018

Met een druk op de rode knop gaven wethouder Elfrink van de gemeente Arnhem en twee kopers donderdag 8 maart het officiële startsein van het nieuwbouwproject ViaNova. De feestelijke start bouw was voor de toekomstige bewoners extra leuk, zij mochten zelf een stukje van hun eigen huis metselen.

LATEI en Heijmans Vastgoed ontwikkelde samen met de (potentiële) kopers de 73 energie neutrale (EPC-0) woningen van ViaNova. Wethouder Elfrink vertelde in zijn speech over de geschiedenis van Schuytgraaf, waar de eerste bewoners van Arnhem woonde, en feliciteerde de toekomstige bewoners met de koop van de duurzame woningen in ViaNova.

ViaNova is ontwikkeld voor én door bewoners. LATEI en Heijmans Vastgoed werkten samen met de architect en de toekomstige bewoners aan de invulling van het project. De enquête gaf inzicht in hoe men graag wil wonen en wat belangrijk is voor huizenkopers. Tijdens de workshop werd de uitstraling, architectuur, indeling en opties van de woningen maar ook duurzaamheid en het wonen in de buurt besproken. De kopers konden kiezen uit tussenwoningen, hoekwoningen en twee onder een kapwoningen. Een deel van het project bestaat uit vrije sector huurwoningen.

De woningen zijn zó gepositioneerd dat de zonligging ideaal is. De zongerichte daken zijn voorzien van zonnepanelen en bij enkele woningen zijn aan de zonzijde luiken geplaatst. Die houden ’s zomers het zonlicht buiten en ’s winters de warmte binnen. Een ideale mix van comfort en duurzaamheid. ViaNova past met haar energiezuinige EPC-0 woningen goed in de duurzame buurt Locatie 3.0. Hier speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Dat betekent dat er niet alleen duurzame woningen worden gebouwd, maar dat de buurt zélf ook duurzaam is.

Voor meer informatie over het project ViaNova verwijzen wij u naar ons projectenwebsite www.vianovawonen.nl

BPD en LATEI kopen oud bankgebouw in Amersfoort

Geplaatst op: 26 januari 2018

Amersfoort, 26 januari 2018 – Gebiedsontwikkelaar BPD en projectontwikkelaar LATEI hebben gezamenlijk het oude bankgebouw van SNS aan de Utrechtseweg in Amersfoort aangekocht. Het kantoorpand uit 1984 is gelegen in het levendige stadscentrum van Amersfoort en staat al jaren grotendeels leeg. BPD en LATEI onderzoeken de mogelijkheden om het gebouw te transformeren naar appartementen.

Het pand is goed bereikbaar met de auto en in de ondergrondse parkeergarage is ruimte voor 80 auto’s. Op de begane grond van het pand is het restaurant Sushi Koi gevestigd.

De Amersfoortse ontwikkelaars BPD en LATEI slaan de handen ineen voor de transformatie van de SNS bank. Op 23 januari jl. werd hiervoor de samenwerking getekend. Ard de Jong en Dick Boekhout beschrijven de samenwerking tussen BPD en LATEI als volgt: “Samen werken aan de stad met inzet van elkaars kennis en kunde, dat vormt de basis voor een succesvolle transformatie van het SNS gebouw.”

Over LATEI
LATEI is een stichting met een maatschappelijke doelstelling en 25 jaar ervaring. LATEI ontwikkelt met in plaats van voor de klant en neemt daarbij graag de regie van het proces in handen. Van binnenstedelijk gebied tot uitleglocatie, van woningbouw tot maatschappelijke voorziening en van nieuwe ontwikkeling tot functietransformatie. ‘Samen’ is daarbij het sleutelwoord. Samen met gemeenten, woningcorporaties, collega-ontwikkelaars, partners en potentiële kopers. Maar ook samen met het team van LATEI. Voor meer informatie: www.latei.nl

Over BPD 
BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 330.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van Rabobank. Voor meer informatie: www.bpd.nl

LATEI Kerstgroet 2017

Geplaatst op: 18 december 2017

2017, een jaar waar we met trots op terug kijken. Niet alleen op het grote aantal projecten wat we in verkoop en in aanbouw mochten nemen, maar ook ons mooie financiële jaarresultaat. Wij delen dit succes graag met anderen, die het wat minder hebben dan wij. Daarom hebben we besloten onze kerstdonatie dit jaar te schenken aan de Voedselbank in Amersfoort. LATEI zal gedurende het komende jaar ruim 500 gezinnen voorzien van houdbare levensmiddelen. Op het culturele vlak hebben we met de uitreiking van de LATEI Classical Award aanstormend talent mogelijkheden geboden zich verder te ontwikkelen.

Samen met u werken wij graag aan een net zo’n succesvol 2018.

Team LATEI wenst u gezellige dagen!

 

LATEI gesloten tussen maandag 25 december en vrijdag 5 januari

Geplaatst op: 18 december 2017

Wij gaan er even tussenuit. Kerstvakantie! Dit betekent dat wij tussen maandag 25 december en vrijdag 5 januari gesloten zijn. Op maandag 8 januari aanstaande gaan wij er weer fris en fruitig tegenaan. Wij wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2018!

LATEI steunt de Voedselbank Amersfoort

Geplaatst op: 4 december 2017

Op maandag 4 december mocht Annita van Nieuwenhuizen, bedrijfsleider bij Voedselbank Amersfoort, een cheque  van LATEI uit Amersfoort in ontvangst nemen. LATEI doneert een jaar lang elke maand een vast bedrag aan de Voedselbank Amersfoort, speciaal bedoeld voor het aanschaffen van houdbare producten.

“Uit het AD vernamen wij dat Voedselbank Amersfoort bijna door haar voorraad houdbare producten heen was”, aldus Ard de Jong, directeur van LATEI. “Een niet te verteren situatie waarop snel gereageerd moest worden.”  Voedselbank Amersfoort heeft een continue stroom aan producten nodig om elke week circa 500 voedselpakketten uit te kunnen delen aan haar klanten. Verse producten komen voldoende binnen, maar dat geldt niet voor houdbare producten. Annita van Nieuwenhuizen: “Met alleen de supermarktacties redden we het niet en we zijn dan ook altijd enorm blij met sponsors die ons willen helpen de voorraden aan te vullen. Met financiële donaties kunnen we zelf díe producten kopen waar de meeste behoefte aan is. Kortom: een superactie van LATEI!”

LATEI is een stichting met een maatschappelijke doelstelling en is nauw betrokken bij de leefomgeving waarin zij werkt. Daarom vindt zij het ook van belang om als organisatie hier fysiek een steentje aan bij te dragen. Zo mochten zij vandaag met veel plezier meehelpen om voedselpakketten te vullen die de Voedselbank wekelijks haar klanten aanbiedt.

Jaarlijks geeft LATEI aan een of meerdere goede doelen een donatie in plaats van het versturen van kerstkaarten en relatiegeschenken. Eerder mochten onder andere Voedselbank Veenendaal,  Goede doelen Santa Run Veenendaal,  Lichtjes voor Water Amersfoort en Dorcas een donatie van LATEI ontvangen.

Feestelijke start verkoop voor de toekomstige bewoners Noorduyn Soesterberg

Geplaatst op: 30 november 2017

De bouw van het nieuwbouwproject Noorduyn in Soesterberg is gestart. Op woensdag 14 september gaf Wethouder Pijnenborg met een druk op de rode knop een start sein voor de bouw. 

De kopers kwamen op dinsdag 28 november jl. bij elkaar om samen de start van de bouw te vieren. LATEI en Aalberts Bouw zijn super trots dat veel kopers aanwezig waren. Iedere toekomstige bewoner stopte een persoonlijke boodschap in de fles voor in de schatkast. Deze schatkist werd onder veel belangstelling begraven door de wethouder samen met twee toekomstige bewoners.

De Soester Courant publiceerde een mooi artikel!

Noorduyn
Langs de Kampweg, ter hoogte van de Moerbessenberg, verrijst Noorduyn: een perfecte woonkans voor wie betaalbaar wil wonen op een ideale locatie. De in totaal 48 woningen zijn op te delen in drie categorieën: 12 royale twee onder een kapwoningen, 28 comfortabele rij- en hoekwoningen en 8 aantrekkelijke bungalows.

Samen ontwikkelend
LATEI ontwikkelt samen met de consument. Wij luisteren naar de toekomstige bewoners en kijken samen naar oplossingen en mogelijkheden. Door partijen samen te brengen maken we samen met alle belanghebbenden een optimaal eindbeeld voor toekomstige bewoners.

Met dit uitgangspunt is Noorduyn ontwikkeld. De mooie woningen van Noorduyn zijn tot stand gekomen met behulp van het organiseren van workshops. Tijdens deze workshops hebben geïnteresseerden de kans gekregen hun woonvoorkeuren aan te geven. De beste ideeën hebben we meegenomen in het uiteindelijke ontwerp.

Meer informatie kunt u vinden op http://thuisbasisnoorduyn.nl/

Wethouder Hollander plant 1e boom in Wooneiland D

Geplaatst op: 30 november 2017

Donderdag 29 november jl. heeft wethouder Arianne Hollander samen met vier toekomstige bewoners de eerste boom geplant als start van de bouw van de 1e fase Wooneiland D in Veenendaal-oost.

Wooneiland D bestaat uit twee fases; fase 1 uit 65 woningen en fase 2 uit 46 woningen. De woningen zijn verdeeld in vier woningtypen, te weten 47 rij- en hoekwoningen, 10 geschakelde bungalows, 44 twee-onder-één-kapwoningen en 10 vrijstaande woningen.

Er zijn nog enkele woningen te koop. Meer informatie kunt u vinden op www.wooneilandd.nl

Transformatie van het kantorenpark De Hoef, een unieke kans voor Amersfoort, haar inwoners en ondernemers!

Geplaatst op: 20 november 2017

Op 13 november jl. bood Ard de Jong, directeur van LATEI, namens belanghebbenden en gebouweigenaren van de stationslocatie De Hoef, een manifest `Station Campus De Hoef’ aan wethouder Stegeman aan. Dit manifest geeft uitdrukking aan de ambities van de eigenaren van gebouwen rondom het station Schothorst. Deze ambities versterken de transformatie van de Hoef als kantorenlocatie naar een toekomstbestendige wijk voor wonen, werken, leren en recreëren.

Het manifest is het resultaat van een intensieve samenwerking van belanghebbenden in het stationsgebied op het kantorenpark De Hoef in Amersfoort.

Ard de Jong: “Onze uitdaging is om samen met de gemeente er morgen mee te beginnen. Samenwerking is essentieel om tempo te kunnen maken. Dit vraagt om proactieve houdingen van alle partners. Wij denken graag met de gemeente mee in innovatieve concepten en oplossingen. Op maat gemaakte processen en procedures zijn noodzakelijk om succesvol onze gezamenlijke doelen te bereiken’’.

Wethouder ruimtelijke ordening Willem-Jan Stegeman: “Het is goed om te zien dat de markt net als het college veel kansen ziet om De Hoef-West tot een aantrekkelijk woon-, werk- en recreatiegebied te ontwikkelen. Daarbij onderschrijf ik dat voor een goede transformatie samenwerking tussen partijen nodig is die over kavelgrenzen heen kijkt”.

Om de ambities van partijen verder kracht bij te zetten geeft Ard de Jong aan: “Wij stimuleren het tot stand komen van een gebiedsgericht fonds voor de Hoef-West. Dit fonds draagt bij aan de noodzakelijke voorzieningen op De Hoef-West. Hierbij valt te denken aan: collectieve oplossingen voor parkeren van auto’s en fietsen en niet (of niet op korte termijn) rendabele voorzieningen in het gebied of in gebouwen die bijdragen aan de beleving van het gebied. Wij willen hierin meedoen en in meebeslissen. Daarnaast geven wij invulling aan onze ambities, en doen hiervoor de noodzakelijke investeringen, voor de ontwikkelingen op het terrein rondom intercitystation Amersfoort Schothort waar de deelnemende partijen aan het manifest gebouwen en kavels bezitten.”

De belanghebbenden van het stationsgebied De Hoef zijn:
ROC Midden Nederland, De Waal Beheer, Unifore DMC, Certitudo, De Alliantie, BPD, Synchroon en LATEI

 

Op Zuid

Geplaatst op: 16 november 2017

De 34 woningen van Op Zuid liggen in het gebied de Heijhorst Zuid, op het terrein van de voormalige Kwekerij Stuivenberg in Scherpenzeel. Op Zuid wordt een prachtig leefgebied met voldoende parkeerplaatsen, groen en water.

Het concept stedenbouwkundig plan bevat 34 woningen in verschillende prijscategorieën en typen. Rug-aan-rug woningen, rij- en hoekwoningen, twee onder een kapwoningen en vrijstaande woningen.

 

Concept Stedenbouwkundig plan Op Zuid Scherpenzeel

Scherpenzeel
Scherpenzeel is een karakteristiek, groen dorp dat ligt in het uiterste zuidwesten van de Gelderse Vallei. Scherpenzeel ligt zeer gunstig in het midden van Nederland en grenst aan de gemeenten Woudenberg, Renswoude en Barneveld. Scherpenzeel heeft een gezellige dorpskern met goede winkelvoorzieningen en prachtige historische gebouwen, zoals kasteel Huize Scherpenzeel en het Koetshuis.

Samen ontwikkelen
Op Zuid ontwikkelen wij samen met de consument. Alleen door met potentiële bewoners van Op Zuid in gesprek te gaan kunnen we achterhalen wat de woonwensen zijn en ontwikkelen wat de kopers willen.

Door middel van een uitgebreide online enquête vragen wij geïnteresseerden vanaf het eerste uur naar hun woonwensen.
Maar we gaan veel verder dan dat! Zo organiseren wij een workshop waarbij geïnteresseerden de kans krijgen om hun woonwensen aan te geven door te discussiëren in groepjes. In de workshop worden o.a. de architectuur, het materiaal, de plattegronden en opties gepresenteerd en besproken.

Na de workshop worden de woonwensen zoveel als mogelijk in het ontwerp verwerkt.

Op Zuid is een project van Kelderman Bouw en LATEI.