LATEI Kerstgroet 2017

Geplaatst op: 18 december 2017

2017, een jaar waar we met trots op terug kijken. Niet alleen op het grote aantal projecten wat we in verkoop en in aanbouw mochten nemen, maar ook ons mooie financiële jaarresultaat. Wij delen dit succes graag met anderen, die het wat minder hebben dan wij. Daarom hebben we besloten onze kerstdonatie dit jaar te schenken aan de Voedselbank in Amersfoort. LATEI zal gedurende het komende jaar ruim 500 gezinnen voorzien van houdbare levensmiddelen. Op het culturele vlak hebben we met de uitreiking van de LATEI Classical Award aanstormend talent mogelijkheden geboden zich verder te ontwikkelen.

Samen met u werken wij graag aan een net zo’n succesvol 2018.

Team LATEI wenst u gezellige dagen!

 

LATEI gesloten tussen maandag 25 december en vrijdag 5 januari

Geplaatst op: 18 december 2017

Wij gaan er even tussenuit. Kerstvakantie! Dit betekent dat wij tussen maandag 25 december en vrijdag 5 januari gesloten zijn. Op maandag 8 januari aanstaande gaan wij er weer fris en fruitig tegenaan. Wij wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2018!

LATEI steunt de Voedselbank Amersfoort

Geplaatst op: 4 december 2017

Op maandag 4 december mocht Annita van Nieuwenhuizen, bedrijfsleider bij Voedselbank Amersfoort, een cheque  van LATEI uit Amersfoort in ontvangst nemen. LATEI doneert een jaar lang elke maand een vast bedrag aan de Voedselbank Amersfoort, speciaal bedoeld voor het aanschaffen van houdbare producten.

“Uit het AD vernamen wij dat Voedselbank Amersfoort bijna door haar voorraad houdbare producten heen was”, aldus Ard de Jong, directeur van LATEI. “Een niet te verteren situatie waarop snel gereageerd moest worden.”  Voedselbank Amersfoort heeft een continue stroom aan producten nodig om elke week circa 500 voedselpakketten uit te kunnen delen aan haar klanten. Verse producten komen voldoende binnen, maar dat geldt niet voor houdbare producten. Annita van Nieuwenhuizen: “Met alleen de supermarktacties redden we het niet en we zijn dan ook altijd enorm blij met sponsors die ons willen helpen de voorraden aan te vullen. Met financiële donaties kunnen we zelf díe producten kopen waar de meeste behoefte aan is. Kortom: een superactie van LATEI!”

LATEI is een stichting met een maatschappelijke doelstelling en is nauw betrokken bij de leefomgeving waarin zij werkt. Daarom vindt zij het ook van belang om als organisatie hier fysiek een steentje aan bij te dragen. Zo mochten zij vandaag met veel plezier meehelpen om voedselpakketten te vullen die de Voedselbank wekelijks haar klanten aanbiedt.

Jaarlijks geeft LATEI aan een of meerdere goede doelen een donatie in plaats van het versturen van kerstkaarten en relatiegeschenken. Eerder mochten onder andere Voedselbank Veenendaal,  Goede doelen Santa Run Veenendaal,  Lichtjes voor Water Amersfoort en Dorcas een donatie van LATEI ontvangen.

Feestelijke start verkoop voor de toekomstige bewoners Noorduyn Soesterberg

Geplaatst op: 30 november 2017

De bouw van het nieuwbouwproject Noorduyn in Soesterberg is gestart. Op woensdag 14 september gaf Wethouder Pijnenborg met een druk op de rode knop een start sein voor de bouw. 

De kopers kwamen op dinsdag 28 november jl. bij elkaar om samen de start van de bouw te vieren. LATEI en Aalberts Bouw zijn super trots dat veel kopers aanwezig waren. Iedere toekomstige bewoner stopte een persoonlijke boodschap in de fles voor in de schatkast. Deze schatkist werd onder veel belangstelling begraven door de wethouder samen met twee toekomstige bewoners.

De Soester Courant publiceerde een mooi artikel!

Noorduyn
Langs de Kampweg, ter hoogte van de Moerbessenberg, verrijst Noorduyn: een perfecte woonkans voor wie betaalbaar wil wonen op een ideale locatie. De in totaal 48 woningen zijn op te delen in drie categorieën: 12 royale twee onder een kapwoningen, 28 comfortabele rij- en hoekwoningen en 8 aantrekkelijke bungalows.

Samen ontwikkelend
LATEI ontwikkelt samen met de consument. Wij luisteren naar de toekomstige bewoners en kijken samen naar oplossingen en mogelijkheden. Door partijen samen te brengen maken we samen met alle belanghebbenden een optimaal eindbeeld voor toekomstige bewoners.

Met dit uitgangspunt is Noorduyn ontwikkeld. De mooie woningen van Noorduyn zijn tot stand gekomen met behulp van het organiseren van workshops. Tijdens deze workshops hebben geïnteresseerden de kans gekregen hun woonvoorkeuren aan te geven. De beste ideeën hebben we meegenomen in het uiteindelijke ontwerp.

Meer informatie kunt u vinden op http://thuisbasisnoorduyn.nl/

Wethouder Hollander plant 1e boom in Wooneiland D

Geplaatst op: 30 november 2017

Donderdag 29 november jl. heeft wethouder Arianne Hollander samen met vier toekomstige bewoners de eerste boom geplant als start van de bouw van de 1e fase Wooneiland D in Veenendaal-oost.

Wooneiland D bestaat uit twee fases; fase 1 uit 65 woningen en fase 2 uit 46 woningen. De woningen zijn verdeeld in vier woningtypen, te weten 47 rij- en hoekwoningen, 10 geschakelde bungalows, 44 twee-onder-één-kapwoningen en 10 vrijstaande woningen.

Er zijn nog enkele woningen te koop. Meer informatie kunt u vinden op www.wooneilandd.nl

Transformatie van het kantorenpark De Hoef, een unieke kans voor Amersfoort, haar inwoners en ondernemers!

Geplaatst op: 20 november 2017

Op 13 november jl. bood Ard de Jong, directeur van LATEI, namens belanghebbenden en gebouweigenaren van de stationslocatie De Hoef, een manifest `Station Campus De Hoef’ aan wethouder Stegeman aan. Dit manifest geeft uitdrukking aan de ambities van de eigenaren van gebouwen rondom het station Schothorst. Deze ambities versterken de transformatie van de Hoef als kantorenlocatie naar een toekomstbestendige wijk voor wonen, werken, leren en recreëren.

Het manifest is het resultaat van een intensieve samenwerking van belanghebbenden in het stationsgebied op het kantorenpark De Hoef in Amersfoort.

Ard de Jong: “Onze uitdaging is om samen met de gemeente er morgen mee te beginnen. Samenwerking is essentieel om tempo te kunnen maken. Dit vraagt om proactieve houdingen van alle partners. Wij denken graag met de gemeente mee in innovatieve concepten en oplossingen. Op maat gemaakte processen en procedures zijn noodzakelijk om succesvol onze gezamenlijke doelen te bereiken’’.

Wethouder ruimtelijke ordening Willem-Jan Stegeman: “Het is goed om te zien dat de markt net als het college veel kansen ziet om De Hoef-West tot een aantrekkelijk woon-, werk- en recreatiegebied te ontwikkelen. Daarbij onderschrijf ik dat voor een goede transformatie samenwerking tussen partijen nodig is die over kavelgrenzen heen kijkt”.

Om de ambities van partijen verder kracht bij te zetten geeft Ard de Jong aan: “Wij stimuleren het tot stand komen van een gebiedsgericht fonds voor de Hoef-West. Dit fonds draagt bij aan de noodzakelijke voorzieningen op De Hoef-West. Hierbij valt te denken aan: collectieve oplossingen voor parkeren van auto’s en fietsen en niet (of niet op korte termijn) rendabele voorzieningen in het gebied of in gebouwen die bijdragen aan de beleving van het gebied. Wij willen hierin meedoen en in meebeslissen. Daarnaast geven wij invulling aan onze ambities, en doen hiervoor de noodzakelijke investeringen, voor de ontwikkelingen op het terrein rondom intercitystation Amersfoort Schothort waar de deelnemende partijen aan het manifest gebouwen en kavels bezitten.”

De belanghebbenden van het stationsgebied De Hoef zijn:
ROC Midden Nederland, De Waal Beheer, Unifore DMC, Certitudo, De Alliantie, BPD, Synchroon en LATEI

 

Op Zuid

Geplaatst op: 16 november 2017

De 34 woningen van Op Zuid liggen in het gebied de Heijhorst Zuid, op het terrein van de voormalige Kwekerij Stuivenberg in Scherpenzeel. Op Zuid wordt een prachtig leefgebied met voldoende parkeerplaatsen, groen en water.

Het concept stedenbouwkundig plan bevat 34 woningen in verschillende prijscategorieën en typen. Rug-aan-rug woningen, rij- en hoekwoningen, twee onder een kapwoningen en vrijstaande woningen.

 

Concept Stedenbouwkundig plan Op Zuid Scherpenzeel

Scherpenzeel
Scherpenzeel is een karakteristiek, groen dorp dat ligt in het uiterste zuidwesten van de Gelderse Vallei. Scherpenzeel ligt zeer gunstig in het midden van Nederland en grenst aan de gemeenten Woudenberg, Renswoude en Barneveld. Scherpenzeel heeft een gezellige dorpskern met goede winkelvoorzieningen en prachtige historische gebouwen, zoals kasteel Huize Scherpenzeel en het Koetshuis.

Samen ontwikkelen
Op Zuid ontwikkelen wij samen met de consument. Alleen door met potentiële bewoners van Op Zuid in gesprek te gaan kunnen we achterhalen wat de woonwensen zijn en ontwikkelen wat de kopers willen.

Door middel van een uitgebreide online enquête vragen wij geïnteresseerden vanaf het eerste uur naar hun woonwensen.
Maar we gaan veel verder dan dat! Zo organiseren wij een workshop waarbij geïnteresseerden de kans krijgen om hun woonwensen aan te geven door te discussiëren in groepjes. In de workshop worden o.a. de architectuur, het materiaal, de plattegronden en opties gepresenteerd en besproken.

Na de workshop worden de woonwensen zoveel als mogelijk in het ontwerp verwerkt.

Op Zuid is een project van Kelderman Bouw en LATEI. 

LATEI feliciteert DEVO met haar 10 jarig jubileum

Geplaatst op: 9 november 2017

DEVO viert deze maand haar 10 jarig jubileum. DEVO draagt bij aan een beter milieu, biedt bewoners comfort en geeft daarmee de wijk Veenendaal-oost een duurzaam karakter! Dat is de belangrijkste reden dat de gemeente Veenendaal samen met Quattro Energie B.V. (een combinatie van Van Elst Vastgoed, Patrimonium woonservice en LATEI) op 7 november 2007 het energiebedrijf DEVO B.V. heeft opgericht. LATEI als mede-initiatiefnemer feliciteert DEVO met haar 10 jarig jubileum.

Vacature LATEI – Projectmanager (36 uur)

Geplaatst op: 30 oktober 2017

Deze vacature is inmiddels vervuld. Reageren is niet meer mogelijk! 

 

LATEI, samen mogelijkheden zien.

LATEI ontwikkelt al 25 jaar woningen in centraal Nederland. Dit doen wij vanuit de marktvraag door de (potentiële) kopers te betrekken bij het ontwikkelproces. LATEI is de regisseur van dit proces. Wij doen dat met een compact team van gedreven, professionele klant- en resultaatgerichte medewerkers. Ter aanvulling op ons team en door toenemende activiteiten zijn wij op zoek naar een

Enthousiaste Projectmanager (36 uur)

 

De functie
Als projectmanager bij LATEI ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, verkopen en realiseren van woningbouwprojecten binnen de kaders van het verwervingsbesluit. Vanaf initiatief tot en met de verkoop van de woningen, natuurlijk in nauwe samenwerking met je collega’s. Je bent verantwoordelijk voor een geolied proces, het realiseren van de planningen en de financiële verantwoording van jouw projecten.

Voor de ontwikkeling van de projecten heb je gedegen marktkennis en voer je marktonderzoeken uit. Je organiseert workshops en enquêtes waarmee je de wensen en behoefte van potentiële kopers onderzoekt. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van deze input naar een voorlopig ontwerp, die je samen met onze partners uitwerkt naar contractstukken.

Daarnaast initieer je zelf acquisities en ondersteun je de directie bij het verwerven van nieuwe projecten.

Kortom een veelzijdige en uitdagende functie!

Wat verwachten we van jou in deze rol?
Je hebt als geen ander oog voor de wensen en belangen van onze klant. Je weet onze klant te vinden, te verleiden en te binden. Goede samenwerking met onze ketenpartners en stakeholders vind jij net zo belangrijk als wij. Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen en weet deze bespreekbaar te maken, met als doel deze onderdeel te laten zijn van onze aanpak. Uiteraard verlies je daarbij onze belangen en die van onze partners niet uit het oog.

Je bent in staat het proces, binnen vastgestelde kaders, te sturen op het invullen van woon- en leefwensen van onze klant. Dit alles met als uiteindelijk doel het genereren van duurzame woon- en leefgebieden.

Je draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van netwerken wat positief bijdraagt aan onze naamsbekendheid.

Jouw competenties en ervaring
Bij LATEI werk je met grote verantwoording binnen een team. Om projecten succesvol te kunnen realiseren werk je gestructureerd en vol overtuiging en daadkracht aan de doelstelling. Je bent communicatief vaardig en een inspirator voor anderen. Daardoor kun je makkelijk anticiperen op veranderingen en neem je anderen daarin mee. Je bent een netwerker, hebt een open mind en neemt graag het initiatief. Daarnaast kun je bouwen op de volgende ervaring:

  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als projectmanager in de woningbouw.
  • Een afgeronde studie op HBO niveau
  • Kennis van financiële, fiscale en juridische aspecten.
  • Kennis van bouwtechniek, stedenbouw, architectuur en vastgoedmarkt.

Bij ons kun je op korte termijn aan de slag in deze uitdagende functie met passende arbeidsvoorwaarden. Ben jij degene die wij zoeken? Stuur dan jouw CV en motivatie voor 15 november 2017 naar info@latei.nl.

Wil je meer informatie? Bel dan met 033 4605500 en vraag naar Ard de Jong of Antoni Poot.

LATEI sponsor LATEI Classical Award 2017 – 2018

Geplaatst op: 12 oktober 2017

Stichting ALive! en LATEI zijn op zoek naar het klassieke muziektalent van Veenendaal voor de LATEI Classical Award 2017 – 2018.

Dit jaar organiseert Stichting ALive!, in samenwerking met de hoofdsponsor van Klassiek aan de Grift, LATEI, voor de tweede maal een muzikale challenge voor jong talent, tussen de 10 en 25 jaar, in Veenendaal en omstreken. Op vrijdag 17 november a.s. kun je vanaf 18.00 uur jouw talent als bijvoorbeeld violist, pianist of zanger laten zien in de Espressobar de Fazant, Veenendaal. Op deze avond zal de jury meteen de uitslag bekend maken.

De prijs bestaat uit een solisten optreden op vrijdag 8 juni 2018, tijdens Klassiek aan de Grift 2018 samen met Andre Heuvelman & the Live! Orchestra, en een aanmoedigingsprijs in de vorm van een geldbedrag van 1000 euro te besteden aan muzieklessen, website, cd opnamen of iets anders dat aansluit bij je muzikale passie. Sta jij graag in de spotlights en ben je een geboren performer? Geef je dan op bij Stichting ALive!: info@stichtingalive.nl.

LATEI is betrokken bij de omgeving en gemeenschap waarin zij werkt. Culturele activiteiten en een bruisende leefomgeving – met evenementen, kunst en liefdadigheidsprojecten – vergroten het woon- en leefplezier van de gebruiker. Daarom is LATEI al jaren de hoofdsponsor van Klassiek aan de Grift. LATEI bestaat 25 jaar en heeft mede daarom de LATEI Classical Award in het leven geroepen. Deze muziekaward is voor jeugdig klassiek talent.

Ga voor meer informatie over Stichting ALive! naar www.stichtingalive.nl