Drukte op start verkoop Wooneiland D Veenendaal-Oost

Geplaatst op: 20 april 2017

Op 19 april jl. heeft de start verkoop plaatsgevonden van ons nieuwbouwproject Wooneiland D Fase 1 in Veenendaal-Oost. De start verkoop van de 65 woningen is heel goed bezocht en makelaar Vastgoed Concept heeft de eerste inschrijvingen al mogen ontvangen!
Fase 2 van Wooneiland D gaat in verkoop zodra 70% van Fase 1 is verkocht.

 

De woningen op Wooneiland D zijn samen met de toekomstige bewoners tot stand gekomen. Met behulp van het organiseren van diverse workshops hebben geïnteresseerden de kans gekregen hun woonvoorkeuren aan te geven. Na elke workshop zijn de woonvoorkeuren in het ontwerp verwerkt met als eindresultaat een optimaal eindbeeld voor de toekomstige bewoners.

Ga naar www.WooneilandD.nl en bekijk dit nieuwbouwproject.

Nieuwbouwproject ViaNova Arnhem in RTL4 programma RTL Woontips

Geplaatst op: 20 april 2017

Collega Brechtje Dekkers werd gisteren geïnterviewd voor het programma RTL4 Woontips. In dit interview verteld Brechtje over het nieuwbouwproject Via Nova in Arnhem en de relatie tussen duurzaamheid en samen ontwikkelen.

Zaterdag 13 mei omstreeks 16:00 uur wordt het programma op RTL4 uitgezonden.

Samen ontwikkelen
In het project ViaNova in de wijk Locatie 3.0 Schuytgraaf Arnhem ontwikkelen LATEI en Heijmans samen met de toekomstige bewoners de wijk. Door de geïnteresseerden vragen te stellen door middel van een enquête ontdekken we de woonwensen. Door workshops te houden met toekomstige bewoners en de architecten van Inbo weten we nog beter hoe men hier wil wonen, weten we wat belangrijk is voor de kopers van deze huizen. Van buiten, de architectuur, en van binnen, de plattegronden. We bedenken samen hoe de huizen in ViaNova er uit moeten zien.

Inmiddels hebben de workshops plaats gevonden. Ieder kon zijn woonwensen aangeven. De architecten gaan nu volop aan de slag om tot een eindplan te komen. In het tweede kwartaal van 2017 zullen we in verkoop gaan.

http://vianovawonen.nl/

Alle woningen nieuwbouwproject De Beeckhof, Hoevelaken zijn verkocht!

Geplaatst op: 20 april 2017

Alle woningen in ons nieuwbouwproject De Beeckhof, Hoevelaken zijn verkocht! Gisteren werd bij Van Baal makelaardij o/g B.V. het laatste contract ondertekend.

De bouw van de 66 woningen aan de Koninginneweg/Stoutenburgerlaan is in februari gestart en de eerste rijwoningen zijn al zichtbaar.

Dit project is in samenwerking met Aalberts. Volg de bouwontwikkelingen via de Facebookpagina van de Beeckhof.
https://www.facebook.com/debeeckhof/

AM, ASR en Kelderman Bouw tekenen koopovereenkomst 28 kavels Op Enka in Ede

Geplaatst op: 6 april 2017

Veelzijdige woonlocatie met historisch karakter steeds mooier

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en ASR (in een samenwerking onder de naam Grondbank Bennekomseweg Ede) en Kelderman Bouw hebben een koopovereenkomst getekend voor de levering van 28 kavels aan Kelderman Bouw op het Enka-terrein in Ede.

Kelderman Bouw is voornemens samen met LATEI uit Amersfoort 28 woningen te ontwikkelen op de betreffende kavels onder de projectnaam Ninox op Enka. Het woningaanbod omvat vijftien rij- en hoekwoningen, twaalf twee-onder-een-kap woningen en één vrijstaande woning. De verwachting is dat deze in september in verkoop worden genomen. Meer informatie is te vinden op www.ninox-op-enka.nl.

Veelzijdige woonlocatie
Op Enka in Ede ligt in een unieke, natuurlijke omgeving aan de rand van de Veluwe en direct naast NS-station Ede-Wageningen. De transformatie van voormalig fabrieksterrein naar woonlocatie vordert gestaag. In totaal worden hier circa 1.300 woningen gerealiseerd met een commercieel programma van circa 30.000 m2. Inmiddels zijn circa vijfhonderd woningen opgeleverd of in aanbouw. Op het terrein zijn diverse monumentale gebouwen bewaard gebleven, die deels ook een nieuwe bestemming hebben gekregen. Een voorbeeld hiervan is de Bitterzoutloods; met respect voor het gebouw en behoud van de kenmerkende, historische details, is een oude zoutloods met rijksmonumentstatus getransformeerd naar een nieuwe unieke woonlocatie met vijftien eigentijdse lofts.

Daarnaast is er veel aandacht voor de openbare ruimte, die wordt ervaren door onder meer de brede (achter)paden, de details zoals de keuze voor bestrating, de verlichting of de fraaie hofjes en doorkijkjes.

Voor meer informatie over de wijk en het woningaanbod van Op Enka in Ede zie www.ede-enka.nl of kijk op www.facebook.com/openkaede.nl.

 

vlnr. Marien Kleinjan (AM Utrecht) namens Grondbank Bennekomseweg Ede en Hans Koopman namens Kelderman Bouw

LEBO Vastgoed en LATEI slaan handen ineen voor aanpak zuidzijde Osdorpplein

Geplaatst op: 3 april 2017

LEBO Vastgoed BV en LATEI projectontwikkeling BV ondertekenden op 29 maart 2017 de samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van Blok C aan de zuidzijde van het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West. Deze ontwikkeling maakt deel uit van de transformatie van het Osdorpplein tot het hoofdwinkelcentrum van Nieuw-West en vormt daarin, tezamen met de uitbreiding van Blok B, door eigenaar LEBO de verbindende schakel tussen het zuidelijke Osdorpplein en Tussen Meer.

Het ambitieuze plan voor Blok C neemt de plaats in van de 63 bestaande woningen en de commerciële plint van LEBO. Het nieuwe programma voorziet in ca. 170 appartementen in diverse categorieën, ca. 6.000 m2 commerciële ruimten en ca. 250 parkeerplaatsen. LATEI draagt zorg voor de ontwikkeling van het project en LEBO zal 119 appartementen in eigen portefeuille nemen. De architect is Jan Poolen van ZEEP architects and urban designers. LEBO heeft zich laten adviseren door Inveniam BV en Abeco Vastgoedadvies. In het derde kwartaal van 2017 start de sloop van het huidige bouwblok zodat in het derde kwartaal van 2018 kan worden gestart met de nieuwbouw.

LEBO heeft, volgens directeur Henk van Teeffelen, in de transformatie van het Osdorpplein tot het hoofdwinkelcentrum van Nieuw-West een belangrijke voortrekkersrol. ‘Niet alleen vanwege de centrale positie die onze bouwblokken innemen in het nieuwe stadshart, maar ook vanwege onze
binding met Nieuw West. LEBO is als betrókken vastgoedbedrijf in Amsterdam Nieuw-West al meer dan 50 jaar actief. We kennen de wijk en realiseren ons daarom eens temeer hoe belangrijk het is om de stad te blijven vernieuwen en ook voor nieuwe doelgroepen aantrekkelijk te maken. Jonge professionals, bedrijven die nu al volop bezig zijn Nieuw-West te ontdekken. Zodat ook zij de nodige kwaliteit en attractiviteit vinden om hier te gaan wonen, winkelen en verblijven. Reden waarom we blijven investeren in Nieuw-West.

Antoni Poot en Ard de Jong van LATEI: “LATEI investeert sinds jaar en dag in duurzame samenwerkingen. LEBO is een partij die daar uitstekend in past. De uitstraling van Blok C gaat zorgen voor een enorme spin-off in Nieuw West. Een opgave en uitdaging die ons prima past”.

 

Wegens vakantie is LATEI tussen kerst en oud&nieuw gesloten

Geplaatst op: 22 december 2016

Maandag 2 januari staan wij weer vol energie voor u klaar! Het team van LATEI wenst u fijne feestdagen!

Woningen Dichterbij-oost bijna opgeleverd

Geplaatst op: 17 november 2016

De bouw van de 29 woningen in het project Dichterbij-oost, Barneveld verloopt voorspoedig. Naar verwachting zal de oplevering van de eerste woningen nog voor de kerst plaatsvinden. Alle 29 woningen in het project Dichterbij Oost zijn verkocht. Meer informatie vindt u op www.dichterbijoost.nl

Dichterbij-oost
Gelegen nabij de uitvalswegen naar de A30 en op loop- en fietsafstand van het centrum en het station, ligt het project Dichterbij-oost. Een project met 29 woningen, met verschillende woningtypen; rijwoningen, twee onder een kapwoningen, en seniorenwoningen met de mogelijkheid voor een slaap- en badkamer beneden. Naast de vele mogelijkheden in de inrichting hebben alle woningen een heerlijke tuin op het zuiden of westen.

Grote interesse Eemerald

Geplaatst op: 16 november 2016

Inmiddels hebben ruim 520 mensen zich ingeschreven als geïnteresseerden voor het project Eemerald, Amersfoort. (Voorheen Eemplein Blok 3) 270 Mensen hiervan hebben de enquête ingevuld. Wij hebben hierdoor een goed beeld van de potentiële kopers van de woningen in het plan en wat zij belangrijk vinden. Dit hebben we meegenomen in de uitwerking van het ontwerp van het gebouw.

Voorlopig ontwerp
Wij zijn druk bezig met het voorlopig ontwerp. Dit duurt langer dan gedacht omdat het uitwerken van de draagstructuur en het verwerken van de uitkomsten uit de enquête complexer blijkt dan verwacht. Op grond hiervan kunnen wij niet dit jaar in verkoop gaan.

Eemplein Blok 3 wordt Eemerald
De locatienaam Eemplein Blok 3 krijgt de nieuwe projectnaam Eemerald. Hierbij alvast een sneak preview.De potentiële koper kunnen ons vanaf nu ook volgen via Facebook. Binnenkort zullen wij ook de nieuwe website voor Eemerald lanceren.

Plint
De plint van het gebouw zal bestaan uit deels commerciële ruimte en deels stadsruimte. Om de ‘regels’ voor de stadsruimte te bepalen zijn de ontwikkelaars druk bezig met brainstormsessies. Er wordt gekeken naar de behoefte in de stad en op welke manier wij op deze locatie invulling kunnen geven aan deze behoefte.

Verzelfstandiging Heilijgers
Onze partner in het plan, Heilijgers, is verzelfstandigd. De aandelen zijn overgedragen aan  directievoorzitter Rob Jansen en  directeur projectontwikkeling Arjan van Asselt, welke gezamenlijk de directie zullen vormen. Heilijgers is al meer dan honderd jaar actief in de bouwwereld en maakte sinds 1998 deel uit van BAM. De onderneming heeft Midden-Nederland en de Randstad als belangrijkste werkgebied met als voornaamste activiteiten projectontwikkeling, bouw, renovatie, onderhoud en vastgoedbeheer. De verzelfstandiging biedt Heilijgers mogelijkheden voor verdere groei.

Jubileum LATEI 25 jaar

Geplaatst op: 8 november 2016

LATEI bestaat dit jaar 25 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. 25 jaar van bijzondere ontwikkelingen in de markt, prachtige projecten en mooie momenten. Bijvoorbeeld onze projecten Meander in Amsterdam, Vaartsche Hoek in Nieuwkoop en de Foortse Brug in Amersfoort. De ontwikkeling van Carte Blanche waarbij mensen zelf hun huis kunnen samenstellen met de woonconfigurator. En ons concept Eigenwijk waarbij we (potentiële) kopers vragen om samen de wijk en/of de woningen te ontwikkelen. Deze manier van ontwikkelen, waar LATEI voor staat, werpt zijn vruchten af. Kopers zijn heel enthousiast, willen graag meedoen en vinden het leuk dat er geluisterd wordt naar hun wensen en ideeën.

_42a2165      img_0462      _42a2057      _42a2125

Bij dit alles heeft LATEI samenwerkingspartners nodig. Aannemers, architecten, corporaties, makelaars maar ook reclamebureaus en andere creatieve partners. Onze partners wilden we bedanken voor de fijne samenwerking van de afgelopen 25 jaar. Een bijeenkomst in de Flint met een prachtige ambiance, heerlijk eten en een geweldige voorstelling. Een voorstelling over de legendarische Nederlandse schilder Jheronimus Bosch, die vijfhonderd jaar geleden overleed. The 7 Fingers & Theatre Republique Kopenhagen herdacht de schilder en vierde diens leven en creativiteit met de voorstelling ‘Bosch Dreams’. Het was een visuele performance waar de magie en het mystieke van af spatte, geheel in de stijl van deze raadselachtige landgenoot. Er werd nog lang nagepraat over dit bijzondere optreden. Een zeer geslaagde avond in een goed gezelschap, gezelligheid en volop plannen voor de volgende 25 jaar LATEI.

Inzending tender Kavel F Lelylaan Amsterdam

Geplaatst op: 1 november 2016

LATEI heeft meegedaan aan de tender voor Kavel F aan de Lelylaan in Amsterdam. Een mooie opgave en een prachtige inzending.

Ons concept De Groene Stad bevat een nieuwe vorm van stedelijk wonen, werken en verblijven. Het gebouw heeft een EPC score van -0,03 met onderin het gebouw een Broedplaats voor Circulaire Economie
(De Circulaire HUB). Het hart van de broedplaats bestaat uit een open atelier, waar ook bezoekers en passanten terecht kunnen om te werken, of af te spreken voor koffie of lunch. Op de bovenste verdieping is een specialiteiten restaurant. De Groene Stad verbindt, beweegt, levert, voedt, deelt, communiceert, verbaast en inspireert. Het biedt een leefklimaat waar het prettig is om te verblijven, te ondervinden en zelf mee vorm te geven. Een flexibel gebouw dat kan worden aangepast aan het moment. Wonen, werken en leven wat qua invulling wisselt en met de tijd meegaat.

Het concept is door middel van een geweldige samenwerking ontstaan. Apto, Inbo, The Beach, Berci Florian, WE Adviseurs en Pieters Bouwtechniek maakte onderdeel uit van het tenderteam. Wij zijn tweede geworden bij deze tender en zeer trots op onze inzending. We gaan dan ook bekijken of we het concept op een andere passende locatie kunnen inpassen.