Nieuwkoop- Kaleidoskoop

De Kaleidoscoop, een gecombineerd woon- & voorzieningencentrum bij het centrum van Nieuwkoop. Hierin zijn de bibliotheek, Woningstichting Nieuwkoop, het servicepluspunt, Wijdezorg en Stichting Kultuurhus Nieuwkoop gevestigd. Het geheel maakt onderdeel uit van de nieuwbouwontwikkelingt Vaartsche Hoek.

In 2012 heeft Kaleidoscoop de VKG Architectuurprijs gewonnen. De VKG Architectuurprijs is sinds de introductie in 2005 uitgegroeid tot een serieuze vakprijs. De prijs wordt ieder jaar toegekend aan bouwprojecten waar kunststof gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) op esthetische wijze onderdeel uitmaken van het ontwerp.

Kaleidoskoop is een markant gebouw met een grote variatie aan (zorg)woningen en het eerste Kulturhus van Zuid Holland. Om het grootschalige gebouw zorgvuldig in te passen in de kleinschalige dorpsomgeving van Nieuwkoop is de gevel uit verschillende materialen opgebouwd: riet, metselwerk en hout. De kunststofkozijnen zijn voorzien van een houtnerf-folie-coating waarmee ze zich naadloos in de houten gevel voegen. De kozijnen hebben een traditionele houtprofilering en een houtverbindingshoek. Het resultaat is een warm gevelbeeld met onderhoudsvrije, duurzame kozijnen.

Vaartsche Hoek ligt langs de Achterweg, dicht tegen het oude centrum van Nieuwkoop en is een voortvarend plan van de VOF Achterweg (een samenwerking van Woningstichting Nieuwkoop en LATEI). Het fraaie nieuwbouwplan bestaat uit een diversiteit aan woningen en voorzieningen. Vaartsche Hoek bestaat uit circa 250 koop- en huurwoningen met in het hart van het gebied

In het Kaleidoscoop wordt gebruik gemaakt van duurzame energievoorziening via DEVA Nieuwkoop. Voor meer informatie www.deva-nieuwkoop.nl.

Opdrachtgever: VOF Achterweg (Woningstichting Nieuwkoop en LATEI)

Architect: LEVS architecten

Oplevering: 2012

Opdrachtgever: VOF Achterweg (Woningstichting Nieuwkoop en LATEI Architect: Levs architecten Oplevering: 2012

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?